top of page
  • Foto van schrijverINOFOLIC

Het is gelukt op de zachte manier

Katrien (29) en Jonathan (34) kregen net hun eerste kindje.


"We dachten: de tijd is rijp, dat kindje mag er snel komen," vertelt Katrien. Na zeven maanden van regelmatige seks zonder contraceptie: "Ik zag het ineens pikzwart in," zegt Katrien. "Ik dacht: wij worden zo'n koppel dat jarenlang moet knokken voor een gezin. Ik heb een week vakantie genomen en ben met mijn zus naar de zee vertrokken. Ik voelde me triest en opgelaten."


Twee weken later zaten Jonathan en Katrien bij de gynaecoloog. "Ze stelde ons voor om enkele testen uit te voeren. Dat hebben we gedaan en het resultaat was simpelweg: rustig blijven, het komt wel."


"Ik wilde na het horen van dat resultaat meteen een duidelijk plan van aanpak afspreken. Daar had ik enorm veel behoefte aan, ook al weet ik dat je het niet kunt forceren," zegt Katrien. "Ik ben projectmanager in de bouw en een echte planner. Ik vroeg mijn gynaecoloog daarom om een actieplan. Dat vond ze voortvarend, maar ze lachte het niet weg. Ze stelde voor om met INOFOLIC® te starten."


Jonathan: "Ik had me daarvoor nooit met behandelingen rond verminderde vruchtbaarheid beziggehouden. Van voedingssupplementen om zwangerschappen te stimuleren had ik nog nooit gehoord. We zijn er mee gestart en hebben de stress zo goed als mogelijk laten varen. Een paar maanden later was Katrien zwanger."


Sylvie De Rijdt, onderzoeker die verbonden is aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van UZ Brussel en gynaecoloog in Sint-Augustinus in Antwerpen: “Myo-inositol wordt intensief bestudeerd. Er zijn aanwijzingen dat het de cyclus regelmatiger maakt bij vrouwen met PCOS. De precieze werking is complex en nog niet volledig ontrafeld, maar we zien een gunstig effect op het niveau van verschillende parameters: minder vetten in het bloed, een betere bloeddruk, minder mannelijke hormonen in het bloed. Dat komt een vruchtbare cyclus ten goede.”


Het kindje van Katrien en Jonathan werd in augustus 2019 geboren.


1.137 weergaven

Comments


bottom of page