top of page
  • Foto van schrijverINOFOLIC

Ik werd zwanger - nadat ik regelmaat kreeg in mijn cyclus

Moussa (39) en Cathy (35):


In de familie van Moussa komt sikkelcelanemie voor. Dat is een ernstige erfelijke aandoening die veel pijn en medische problemen met zich meebrengt. Voor Moussa waren kinderen daardoor geen onderdeel van zijn levensplan. Voor mij hoefde het ook niet zo nodig. Toen mijn zus onverwacht overleed, besefte ik: ik wil een gezin. Ik liet me onderzoeken en ik bleek geen drager te zijn van de erfelijke ziekte. Dat is belangrijk, want enkel als beide ouders sikkelcelanemie hebben of drager zijn, geef je het mogelijk door aan je kind. Die zware mantel gleed van onze schouders om plaats te maken voor een andere: ik raakte maar niet zwanger. Op aanraden van mijn arts startte ik na 12 maanden proberen ook met Inofolic®. Dat bracht rust en ik had ook het gevoel dat mijn cyclus regelmatiger werd. We hebben vervolgens de natuur zijn gang laten gaan en 5 maanden later was ik eindelijk zwanger. Amy is ondertussen 9 maanden en ik begin stilaan te denken: een tweede kleintje erbij zou heel fijn zijn.


BE-INO-1220-001
371 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page