top of page
  • Foto van schrijverINOFOLIC

Natuurlijk zwanger worden? Niet makkelijk, maar het is gelukt.

Bijgewerkt op: 9 feb. 2020

Felicity (31 jaar) en Kevin: "Mijn arts vertelde me dat het moeilijk zou worden, maar ook dat natuurlijk zwanger worden absoluut mogelijk was. Het is gelukt."

In september 2018 besloot ik te stoppen met de pil. Mijn 30ste verjaardag kwam in zicht en we dachten: we zijn er klaar voor. Mijn mama heeft lang moeten wachten om zwanger te geraken van mijn zus en ik, dus hoge verwachtingen over ‘snel zwanger worden’ had ik niet.

‘U hebt PCOS’ vertelde mijn gynaecoloog me een paar maanden later. Ik wist op dat moment niet precies wat PCOS was, maar ik wist gelijk: dit klopt. Ik ben altijd zwaar geweest, ik worstel al heel mijn leven om gewicht te verliezen.


Mijn arts vertelde me dat het moeilijk zou worden, maar ook dat natuurlijk zwanger worden absoluut mogelijk was. ‘We zien wel,’ was onze reactie en we besloten om opnieuw advies te zoeken na 1 volledig pilvrij jaar.


Begin juni 2019 gingen we opnieuw op controle. We gingen langs bij de endocrinoloog en de gynaecoloog. Alles bleek ‘normaal’, maar toch vielen daar voor de eerste keer de woorden: IVF en kunstmatige inseminatie. ‘We bekijken het opnieuw in september’ zei mijn arts, maar ik wilde actie. Mijn arts stelde voor om een kuur met Inofolic op te starten - om de cyclus te regelen en een betere eisprong te hebben.


Vandaag ben ik 29 weken zwanger. In juli bleek ik zwanger te zijn. We waren in de wolken en kijken ongelooflijk hard uit naar de komst van ons kindje. Ik had nog Inofolic over. Wat ik nog had, heb ik aan mijn zus gegeven die ook graag een kindje wil.
BE-INO-1219-001

5.365 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page