top of page
  • Foto van schrijverINOFOLIC

Ons derde kind liet op zich wachten

Grégory en Sophie zijn de trotse ouders van Cybille (8), Jonah (7) en Toby (1). Op de komst van Toby heeft het nieuw samengesteld gezin lang gewacht.


Grégory en Sophie hadden allebei een kind uit een vorige relatie toen ze een koppel werden. Het klikte snel tussen de hele bende en na een jaar woonden ze samen. "Aan Cybille en Jonah hebben we heel snel verteld dat we nog graag een kindje wilden," zegt Sophie."Dat vonden ze allebei fantastisch en die nieuwe zus of broer kon er niet snel genoeg zijn." Niks deed vermoeden dat ze er nog 19 maanden op moesten wachten.

"In het begin waren we helemaal niet onrustig," zegt Sophie."We hadden allebei zonder enige moeite een eerste kind gekregen - ook al had ik veel overgewicht bij mijn eerste zwangerschap. Die derde kleine uk maken, bleek een pak moeilijker."

"Ik was behoorlijk wat afgevallen en ik was van job veranderd," zegt Sophie. "Ik dacht dat het de verandering was die opspeelde. Na enkele gesprekken en tests met mijn arts, bleek dat mijn cyclus niet goed geregeld was. Daar had ik nooit bij stilgestaan."

Sophie kreeg INOFOLIC® voorgeschreven."Ik kon me echt niet inbeelden dat dankzij specifieke voedingssupplementen je kansen op zwangerschap verhogen. Over INOFOLIC® kon ik maar heel weinig informatie vinden online, maar over het actieve bestanddeel myo-inositol vond ik heel wat studies. Ik las ook dat het vrouwen met PCOS helpt - dat zit bij ons echt in de familie."

Na een goede drie maanden gebruik was Sophie zwanger van Toby."De behandeling kost echt zo goed als niks. Twee zakjes per dag innemen vond ik bijzonder gemakkelijk. Het feit dat het middel ook foliumzuur bevat, vond ik top. Wij zijn fan. Van het middel - maar vooral van ons grote gezin. We zijn compleet nu."


Dr. Zemtsova (gynaecoloog UZA) heeft ervaring met myo-inositol. "Ik schrijf het veel voor bij vrouwen met PCOS,”vertelt ze. “Myo-inositol zorgt er voor dat ze weer (regelmatiger) gaan ovuleren. Bij het stimuleren van een zwangerschap gebruiken we daarnaast graag zo weinig mogelijk hormonen. Myo-inositol helpt ons daarbij. Je kan stellen dat een zwangerschap met behulp van dit middel bij vrouwen met PCOS sneller tot stand komt én met minder hormonale stimulans.”

1.923 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page