top of page
  • Foto van schrijverINOFOLIC

We zouden nooit meer zo lang wachten om hulp te zoeken

Katy (31) en Thomas (32) kregen deze winter een dochter: Mina. "We hebben bijna twee jaar moeten proberen," zegt Thomas."Met wat we nu weten, zouden we nooit meer zo lang wachten om hulp te zoeken."


Praten over hun pogingen om zwanger te worden, vonden Thomas en Katy moeilijk. Vooral met hun familie wilden ze er liever niet over praten. "We wilden niet dat ze zich ermee zouden bemoeien of zich zorgen zouden maken over ons," zegt Katy. 'Wanneer moeten we een kinderbedje bestellen?' was de standaardvraag op elk familiefeest. Toen op het verjaardagsfeest van Katy na de tranen de verhalen over 'al die mislukte keren' volgden, schaarde de familie zich achter het koppel. "We gaan dat samen oplossen," klonk het in koor. Die steun deed het koppel veel deugd - maar Katy kon het gevoel niet afschudden dat haar lijf haar in de steek liet.


"We zijn pas na een klein jaar proberen, gaan aankloppen bij een gynaecoloog. Die is een ongelooflijke steun geweest," vertelde Katy. Zij vertelde haar dat heel wat vrouwen niet zo’n vruchtbare cyclus hebben als ze zelf vermoeden. Daar kan je wat aan doen waardoor de kans op zwangerschap stijgt.


"Zij was degene die ons voor het eerst sprak over INOFOLIC®," vertelt Katy.


Voor ons was het een middel een winner. We hebben de behandeling enkele maanden gevolgd en toen was ik zwanger. "Wat me opviel, is dat het een vrij onbekende behandeling is in België," zegt Katy. "We zijn erg discreet over onze moeilijkheden om zwanger te geraken. Als het onderwerp ter sprake komt, spreek ik me wel altijd uit over deze eerste zachte stap. Ik merk dan heel vaak dat mensen het niet kennen."


Specialist in de gezondheid van de vrouw, Dr. De Vos vertelt "INOFOLIC® is een voedingssupplement en bevat myo-inositol en foliumzuur. Vele studies hebben een positieve invloed aangetoond van myo-inositol op het stimuleren van de ovulatie. Zo kan de kans op een vruchtbare cyclus verhoogd worden. Ook de follikelrijping krijgt een boost. Een derde positief effect zien we op het niveau van de kwaliteit van de oöcyten. Deze vrouwelijke oerkiemcellen spelen een belangrijke rol bij de voortplanting."910 weergaven

Comments


bottom of page